perjantai 22. joulukuuta 2017

JOLUKUUN 22.PÄIVÄ

Olemme monena vuonna tehneet lahjaksi saaristolaisleipää sukulaisille.
Tänä jouluna päätimme ettemme tee leipiä vaan muuta, itse kuitenkin.

Leivoin kuitenkin pari saaristolaisleipää
meille kotiin,   niin hyvää se minusta on

Ohjeena käytin Teresa välimäen saaristolaisleipäohjetta. 
Todella helppo ja yksinkertainen.
Ohje löytyy googlamalla netistä




Myös gluteenittomana



Löysin yhden ohjeen mihin tuli nesteenä appelsiinituoremehua 
ja päätin kokeilla soveltaen sitä toiseen ohjeeseen. 

Tuoremehua 4dl
gluteenitonta jauhoseosta 3.5 dl
2dl tattari sekä gluteenittomia kaurahiutaleita
1 tl soodaa
1tl ksantaania
1,5 dl vaahterasiirappia 
25g sulatettua voita

Kohotin leipää n. tunnin
Valelin siirapappinesteella
Paistoin 175 astetta yhteensä n. 1h 20 min
(Valelin siirappinesteellä kun leipä oli paistunut tunnin)

Leivästä tuli todella hyvää. Leivästä tuli aika makeaa, mutta itse pidän makeammasta. Jos kokeilet etkä pidä niin makeasta laita siirappia vähemmän. Siirappina voi käyttää myös ihan normaalia siirappia 😏

Sressitöntä Joulun odotusta
Rakkaudella Isa Annika



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti