keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Syksyn uudet tuulet

Syksy toi tullessaan uusia tuulia elämääni. Aloitin uudessa työpaikassa pienillä tunneilla. Työ on vanhaa tuttua, mutta jokin tuntuu kuitenkin erilaiselta.  Opettelen uutta työtahtia ja käynnistelen uusia juttuja verkkaisesti. Tuntuu vapaalta, omalta, uudelta tavalta. Saan itse luoda oman työni asiakkaiden kanssa hyvinkin vapaasti. Tämä herättää minussa pohdintaa siitä, miten olen tottunut työni tekemään. On ollut työaika jota noudattaa, tietyissä raameissa ja on ollut työajan seuranta jossa olen kirjannut itseni töihin ja pois. Nyt ei ole mitään tiukkaa raamia. Viikon aikana olen pohtinut, että tuntuupas vapaalta. Kukaan ei hengitä niskassa.Lauantaina vietin ensimmäisen päiväni ikinä tallihommissa.  Tallihommissa kokeneenppi ystäväni oli mukana, joskin hänenkin tallivuosistaan oli jo tovi hurahtanut. Yhdessä siinä touhutessa kyselimme ohjeistusta tarkemmin tallin omistajalta. Pohdimme siinä miten olemme molemmat samanlaisia siinä, minkälaisia olemme uudessa työssä. Kysymme ohjeet ja tomimme niiden mukaan ja kun opimme alamme vasta ehdottamaan muuta tapaa toimia.
Nyt saakin luoda itse melkoisen vapaasti ei ole oikeeaa tapaa miten kuuluisi tehdä. Vapauttavaa, mutta uutta jota joutuu hieman opettelemaan. Onneksi uudessa paikassa on ymmärtäväistä porukkaa. Perehdytyspäivänä sanoivatkin että ei ole kukaan vielä oppinut suoriltaan kaikkea.  Vaikka tiesin jo itsekkin tämän enkä edes yrittänyt lähteä tällä asenteella, helpotti.


Minäkin olen jotenkin erilainen, muuttunut. Tällä viikolla pohdin sitäkin, että olen erilainen kuin viime vuonna ja erilainen kuin eilen. Kasvan siis koko ajan joka päivä. Tämän oivaltaminen tuntuu vapauttavalta. Minua ei voi määritellä sen kautta mitä olin viime viikolla tai eilen. Tänään olen jo matkalla jonnekkin mistä en eilen vielä tiennyt.  Vapaus olla juuri sellainen kun on joka hetki ja tehdä niinkuin tänään tuntuu hyvältä.


Viikon työskentelyn jälkeen olen pässyt hämmästyttävän lähelle ihmisiä. Miettiessäni miten tämä on tapahtunut ymmärrän että myös minä olen päästänyt heidät lähelleni.
Käyn keskustelua 15-vuotiian nuoren naisen kanssa joka osaa puhua itsestään, tunteistaan. Hän sanoittaa minulle ikäväänsä kertoo että on itkenytkin. Hän kertoo kuinka hänen on vaikea luottaa ihmisiin ja kun luottamus on mennyt niin hän ei uskalla kiintyä.  Kerron hänelle että hän on tavattoman viisas, hän on ymmärtänyt ja tiedostanut asioita joita moni ei ole elämässään tiedostanut.  Hän kertoo että on tajunnut myös todella olevansa nainen ja nauramme yhdessä millaista naisena olo välillä on kun alkaa vatkata asioita lähinnä poikiin tai miehiin liittyen,. Kerron että tämä on asia mikä ei ehkä muutu edes kun vanhenee. Puhumme siitä miten pojat tai miehet voivat sanoa,  
kysyä asioita tytöiltä ja naisilta mutta miksi me tytöt ja naiset sitten teemme siitä jotenkin monimutkaisempaa.


Viikonloppuna askartelin aarrekartan. Viimekertaisesta on yli 5 vuotta. Uudesta tuli hyvin erilainen. Edellisessä oli paljon konkreettisemmin toivveeni ja unelmani.
Tänään tuon siihen paljon asioita joita haluan kokea, opetella ja joita ei voi tarkkaan määrittää.
Unelmani on seikkailla. Seikkailla voi vaikka lähimetsässä, tekemällä jotain mitä ei ole koskaan tehnyt tai lukemalla. Seikkailu löytyy sisimmästämme, mielikuvituksestamme ja siitä miten heittäydymme. Kuten itse koin eilen tallilla. Se tunne viettää aikaa jännittävässä uudessa paikassa, ahmien uutta, tutustuen hevosiin. Tuntea kun harjaat hevosta ja pidät toisella kädellä hevosen kyljestä, eikä pelota yhtään :) Sanoisin että se oli seikkailua parhaimillaan.


Ihanaa syksyn aikaa ihanat <3

Rakkaudella
Isa Annika4 kommenttia:

 1. Minäkin oon joskus tehnyt aarrekartan ja siitä oli apua tavoittessa<! Varohan vaan, susta tulee pian heppatyttö ;) ♥

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan kaunista,oivaltavaa ja rehellistä Wau <3 Ihania syksyn uudistavia tuulia sinullekkin.

  VastaaPoista
 3. Ensivisiitillä Maiccun blogin kautta löysin tänne!Kiva blogi sinulla☀️

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kristiina <3 yritän aktivoitua taas tässä blogin pidossa :)

  VastaaPoista

Kommentoi