torstai 23. helmikuuta 2017

FYYSINEN HYVINVOINTI

Olen kovasti pitänyt huolta henkisestä hyvinvoinnistani ja ehkä  laiminlyönnyt fyysistä hyvinvointiani. Olen toki käynyt kävelemässä, mutta en mitään sen kummempaa.
Ikääkin alkaa olla jo ja huomaa että paikat vaativat venyttelyä ja jumppaamista.

Kroppa on ollut viime aikoina todella jumissa. Kävin muutama viikko sitten ihanassa kuumakivihieronnassa ystäväni luona. Hän sanoin minulle,
ettei muista koska olisi hoitanut asiakasta jolla on kroppa yhtä jumissa kuin minulla!!
APUA, ajattelin koska itsestä ei edes ollut tuntunut siltä. Toisaalta tämä on tyypillistä minulle, jännitän kropalla eikä ole ensimmäinen kerta kun minulle käy näin. Yli 10 vuotta sitten muistan menneeni lääkäriin valittamaan päänsärkyä. Lääkäri kysyi, onko sinulla niska-hartian seutu ollut jumissa. Vastasin että ei ole ollut. Lääkäri nappasi hartioista kiinni ja kokeili. Huh, no juu aika jumissahan ne on. Määräsi silloin fysikaaliseen 5 kertaa. Muistan että taisin käydä pari kertaa ennenkuin aloin edes tuntea mitään.
Ja näin on taas käynyt eli hieronnan jälkeen  tunto on palautunut kehooni.

Minulla on semmoinen vaiva ollut pitkään, että yläselkä menee jäykäksi  ja alaselkä vastaavasti taas alaselkä on notko. Eräs OMT vuosia sitten  kysyikin, että miten kummassa saan yläselkäni niin jäykäksi?
Mielessäni ajattelin, että heh, jos on niin  rento mieleltään onhan jonkun kohdan oltava jäykkä ;)

Kaiken tämän jälkeen päätin että nyt riitti! Aion käydä taistoon ja täten julistan kroppa kuntoon -projektin alkaneeksi.

Aloitin joogan muutettuani tänne maalle. Olen joskus aiemmin käynyt puoli vuotta ja nyt päätin ystäväni innostamana jatkaa tuota matkaa.
Muutamien kertojen jälkeen tuntuu siltä, että kunto ei ole ihan sama kuin parisen
vuotta sitten, mutta yllätys on ollut myös se, että pystyn suurimman osan
liikkeistä tekemään,
WUHUU !Kävin hakemassa tokmannilta pilatesrullan jolla olen päivittäin rullaillut.
Varsinkin pakarat sekä faskiat ovat olleet aivan jumissa.
Olen vuosi sitten käynyt fyssarilla joka hieroi nuo faskiat, mutta voin kertoa että sattui niin paljon että piti hengittää  ns. "synnytyshengitystä" vaikka se kyllä auttoikin. Päätin siis kokeilla samaa tuolla rullalla ja aika hyvin olen niitä saanutkin viime päivien aikana avattua. Onko pilatersulla sinulle tuttu?Tein itselleni liikuntaviikkoohjelman :)
Päätin että joka päivä pitää tehdä jotain, lenkkeillä, uida, retkeillä luonnossa,
jumpata, joogata jne. Minulla on ajatus että se onnistuu paremmin kuin se on paperilla. Eilen kävelin kauheassa lumituiskussa kauppaan ostamaan lakua ;)
Tänään olin pulkkamäessä siskontyttären ja hänen lastensa kanssa.
Kyllä meinaan hiki tuli kiskoessa muksua pulkassa eli oivaa hyötyliikuntaa,
eikös ? :)


Kaivoin myös esiin jumppakuminauhan, oletko kokeillut?Liikunnallisin terveisin Isa Annika <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi