sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivä herättää monenlaisia mietteitä

Ystävänpäivä  tuo monenlaisia muistoja.  Yksi näistä muistoista on  hetki 9-vuotta sitten, jolloin kirjoitin avioeropaperit lasteni isän kanssa. Tuolloin tunsin ainoastaan helpotusta ja onnellisuutta päästessäni suhteesta, jossa voimme molemmat niin tavattoman huonosti.

Tänään 9-vuotta jälkeenpäin ymmärrän monta asiaa paremmin. Ymmärrän esimerkiksi nyt sen miten suhteessa on oltava myös toisen ystävä.  Parisuhde sinällään sisältää monta odotusta ja vaadettakin, mutta ystävyys auttaa ymmärtämään toista varsinkin silloin kun on vaikeaa. Me emme olleet koskaan ystäviä keskenämme ja olen ymmärtänyt näin jälkeenpäin kuinka merkittävässä osassa ystävyys on parisuhteessa.


Tänä ystävänpäivänä olen kiitollinen kaikista ihanista ja niin rakkaista ystävistäni <3
He ovat niitä, jotka ovat kaikista vaiheista ja haasteista huolimatta 
ovat olleet rinnallani ja päinvastoin. Heidän osan kanssa on ollut 
vaiheita jolloin ystävyys on jäänyt taka-alalle tai muuten vain ollaan
nähty harvoin.  Aina he ovat kuitenkin olleet sydämessäni ja tulevat olemaankin.
Tänä ystävänpäivänä voin myös sanoa, että paras ystäväni on mieheni <3 Eikä tämä tosiaankaan tarkoita sitä, että tämä  ystävyys olisi  todellakaan helppoa, koska parisuhde mutkistaa asioita niin kuin tiedätte. Kun on haasteita minä puhun ja mies vaikenee....tuttu kuvio kaikissa parisuhteissani enkä minä meinaa ymmärtää vieläkään. On opeteltava uusia tapoja, kerta kerran jälkeen muistutettava siitä, että jokaisella on sama tehtävä kuin itselläänkin, itsensä kasvattaminen =D Eikä helppoa ole kun sinulla on itsesi lisäksi parisuhteessa tuo peili joka kasvattaa sinua myös. Toisaalta tämä tuottaa suurta tuskaa mutta samalla ymmärtää että muuta keinoa ei ole, ystävyys on rohkeutta, suoruutta, aitoutta, mutta ennen kaikkea se on suurta RAKKAUTTA <3 antamalla toisen olla sitä mitä on ja kasvaa omassa tahdissaan, tuomitsematta. RAKKAUS on myös kärsivällinen ja jaksaa yhä uudestaan ja uudestaan. Käytännössä tämä ei toteudu näin helposti, mutta uskokaa pois kokeilemisen ja yrittämisen arvoista :) 
ps. kärsivällisyyden opettelu on ollut elämän mittainen projekti.                                         Hyvää ystävänpäivää <3


                                                  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi