tiistai 24. toukokuuta 2011

uuden elämän opettelua

Mun ratkaisut saattaa monista syntyä hetkessä ja tällä kertaa hätkähdän kieltämättä itsekkkin miten nopeasti lopullinen päätös syntyi. Joskus on parempi päättää jonkun tutun kaavan pyörittäminen, jos se ei kerta kaikkiaan johda siihen, että sen voisi saada toimimaan.

Mä olen siis jälleen sinkku. Se sanakin tuntuu oudolta, en ole koskaan ollut sinkku tyyppinen ihminen vaan enemmänkin parisuhde ihminen. Nyt mä opettelen ekan kerran olemaan yksin, pikemminkin viihtymään omassa seurassani. Se tuntuu ekan kerran mun elämän aikana hyvältä vaihtoehdolta, niinkun luonnostaan tulevalta. Mun sisällä alkaa pikku hijaa asumaan levollisuus ja rauha, se tuntuu hyvältä. On hyvä myös tiedostaa, kuinka on itse kehittynyt ja oppinut.mutta juuri omilla valinnoillaan mennyt metsään. Kuinka on lähtenyt tielle, jolla tiesi jo epäonnistuvansa, mutta lähti kuitenkin. On osattava olla armollinen myös itselle ja osattava antaa anteeksi. Se on ollut kaikista haastavinta. Miksi toiselle on niin paljon helpompi antaa anteeksi???

Suren aidosti suhteen päättymistä sekä haaveiden ja toiveiden romuttumista. Surutyö, niin tuskainen kun se onkaan on tahkottava läpi, askel askeleelta kohti ehjempää elämää. Oikotietä ei ole!
Katkeruuteen en ole taipuvainen, osaan nähdä asiat niin, ettei syyllisen etsiminen ole tärkeää, vaan se, että osaisin oppia ja kehittää itseäni ja tulla ehjemmäksi ihmiseksi. Jokaisellla meistä on traumamme, kipeät kohtamma, joita kannamme mukanamme ja joista on päästävä eteenpäin tavalla tai toisella. Aina niistä ei vaan tahdo päästä yli. On vain hyvä muistaa, ettei ketään voi parantaa eikä voi odottaa että kukaan toinen meitä parantaa. Sen minkä taakseen jättää sen edestään löytää, sanonta, hyvin paikkaansa pitävä.
Haaveet ja toiveet ovat edelleen olemassa, joten jos joku luulee, että olisin antanut periksi, ehei, uskon yhä tosi rakkauteen, jossa prinsessa saa prinsinsä : )

3 kommenttia:

 1. (: Ihana sinkku-sisko! On hienoa opetella tuntemaan itsensä, kuka on ja minne matkalla (:
  Sen jälkeen on paljon helpompaa.

  VastaaPoista
 2. Ihana Anni! <3 Sä oot oivaltanut jo nyt niin paljon asioita ja niin lyhyessä ajassa. :)

  VastaaPoista
 3. tänään kun ajelin töistä kotiin niin mieleen tuli yhtäkkiä ajatus siitä että ulkoinen maailma on heijastus sisäisestä maailmasta, eli se minkälaisen kumppanin itselleen on valinnut on heijastusta siitä sisäisestä maailmasta, jossa itse on elänyt/ elää sillä hetkellä. Ja tottakai kun sisäinen maailma muuttuu niin se heijastuu myös ulkoiseen maailmaan, eli se kumppani jonka on aikoinaan valinnut ei enää vastaakaan sitä sisäistä maailmaa... (sama asia tietenkin kun se että parisuhteessa kasvetaan erilleen)

  VastaaPoista

Kommentoi